12.01.2017 16:21

Alfred Schreuder onder de indruk van Ziyech

FC Twente-trainer Alfred Schreuder (r.) bedankt zijn sterspeler Hakim Ziyech (l.) na diens wissel. (27-01-2015)
FC Twente-trainer Alfred Schreuder (r.) bedankt zijn sterspeler Hakim Ziyech (l.) na diens wissel. (27-01-2015)

Hakim Ziyech verliet afgelopen zomer FC Twente voor een verbintenis met Ajax. De Marokkaanse spelmaker doet het uitstekend op het Amsterdamse middenveld, wat zijn voormalige trainer Alfred Schreuder niet verbaast.

Schreuder werd in augustus 2015 ontslagen bij Twente, maar Ziyech maakte zich altijd hard voor het behoud van zijn trainer. De twee hadden een uitstekende band en binnen de lijnen betaalde Ziyech het vertrouwen van zijn trainer uit. Na het vertrek van Schreuder was de motivatie bij de middenvelder een stuk minder, maar hielp hij zijn club wel aan lijfsbehoud. "Ik was toen al weg, maar heb het op een afstandje bekeken. Zijn motivatie was minder, maar beslissend bleef hij wel", aldus Schreuder in het Algemeen Dagblad.

Ziyech vertrok naar Amsterdam, waar hij zijn grote belofte ook snel inloste. "Ik heb eigenlijk niet getwijfeld dat Hakim zich bij Ajax direct zou aanpassen, dat deed hij bij FC Twente ook direct. Zijn grootste kracht is het beter laten voetballen van anderen, dat kenmerkt een echte topspeler. Hij passeert zo makkelijk een mannetje. Dat klinkt als een open deur, maar dat is het absoluut niet. In het hedendaagse voetbal is dat echt niet zo vanzelfsprekend meer. Los daarvan kickt hij op assists, altijd loerend op die steekbal", besluit Schreuder.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner