12.01.2017 19:42

Koeman stalt overbodige Cleverley bij Watford

Tom Cleverley (r.) in het shirt van Everton tijdens een duel met Manchester City. (27-01-2016)
Tom Cleverley (r.) in het shirt van Everton tijdens een duel met Manchester City. (27-01-2016)

De Engelse middenvelder Tom Cleverley voetbalt de rest van het seizoen bij Watford FC. De club huurt de dertienvoudig international voor een halfjaar van Everton. Onder coach Ronald Koeman kwam hij dit seizoen tot tien optredens.

De 27-jarige Cleverley was bezig aan zijn tweede seizoen bij de tweede club van Liverpool, die hem overnam van Aston Villa. Daarvoor kwam de ervaren middenvelder drie seizoenen uit voor Manchester United. Watford heeft tevens een optie tot koop op Cleverley bedongen. Bij Watford wordt hij ploeggenoot van Nederlanders Daryl Janmaat en Nordin Amrabat.

Voor Cleverley was er dit seizoen geen uitzicht op speelminuten meer bij Everton. De ploeg van trainer Koeman maakte donderdag bovendien de komst van Morgan Schneiderlin wereldkundig, waardoor de concurrentie voor Cleverley alleen maar toenam. Bij Watford, dat momenteel veertiende staat in de Premier League, hoopt de middenvelder op meer speeltijd. Het contract van Cleverley bij Everton loopt nog door tot medio 2020.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner