13.01.2017 14:19

Peters hoopt niet meer op vertrek bij Willem II

Jordens Peters (l.) krijgt van Joris Mathijsen (r.) een speciaal shirt vanwege zijn 150ste wedstrijd voor Willem II.
Jordens Peters (l.) krijgt van Joris Mathijsen (r.) een speciaal shirt vanwege zijn 150ste wedstrijd voor Willem II.

Afgelopen zomer leek het er sterk op dat Jordens Peters de overstap naar sc Heerenveen zou maken, maar de verdediger bleef bij Willem II. Peters zette onlangs zelfs zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2020.

Er was technisch manager Joris Mathijsen veel aangelegen om de aanvoerder van Willem II langer voor de club te behouden. Peters tekende bij en heeft geen speciale clausules in zijn contract op laten nemen. "Een clausule kan leiden tot vreemde situaties", vertelt de centrale verdediger in het Brabants Dagblad. "In de zomer had ik bijvoorbeeld voor weinig kunnen vertrekken als Willem II gedegradeerd was."

"Een paar jaar geleden stond promotie een overgang van mij naar Heerenveen in de weg", herinnert Peters zich. "Toen had ik weer een clausule dat ik weg mocht als de club niet zou promoveren. Willem II wil voorkomen dat spelers tegenstrijdige belangen hebben." Technisch manager Mathijsen wil daarom niet langer werken met clausules in spelerscontracten.

De linksbenige Peters heeft het goed naar zijn zin in Tilburg. "Aanvoerder van de club, uithangbord. Daar ben ik best trots op. De kans is groot dat ik het contract uitdien. Of ik zou in China nog een fortuin moeten kunnen gaan verdienen", besluit de in Nijmegen geboren verdediger. Peters neemt het dit weekend in eigen stadion met Willem II op tegen NEC.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner