13.01.2017 21:56

Jong Ajax loopt averij op in Jupiler League

Jong Ajax heeft vrijdagavond bij de hervatting van de Jupiler League kostbare punten ingeleverd. Bij FC Emmen bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel, terwijl de Limburgse concurrentie wel won.

VVV-Venlo heeft namelijk een gaatje van vier punten met de Amsterdammers, die met 0-0 in Drenthe nog goed wegkwamen, geslagen. De ploeg van Maurice Steijn was in een matige eerste helft op bezoek bij degradant Cambuur leper dan de Friezen en kwamen derhalve via doelpunten van Jonathan Opoku en Nils Röseler al voor rust op een 0-2 voorsprong. Na rust kwam deze eigenlijk niet meer in gevaar.

In de eigen Geusselt maakte MVV van de gelegenheid gebruik om op gelijke hoogte te komen met de Amsterdamse beloften. Doelpunten na rust van Alessandro Ciranni en Joeri Schroyen zorgen voor een 2-0 thuiszege op Helmond Sport, waarmee de Maastrichtenaren nu net als Jong Ajax 40 punten bezitten. Het debuut van Henk de Jong bij De Graafschap liep in de soep, want FC Eindhoven versloeg zijn ploeg met 2-1. In het staartduel tussen Achilles ’29 en Fortuna Sittard maakten de bezoekers de Limburgse triomftocht van deze vrijdagavond compleet door op de Heikant met 0-1 te zegevieren.