14.01.2017 17:49

ADO met jonge debutant in nieuwe formatie

ADO Den Haag-trainer Željko Petrović heeft zijn elftal behoorlijk omgegooid voor de herstart van het Eredivisieseizoen. Op bezoek bij sc Heerenveen speelt het in een 5-3-2 formatie, met een debutrende Trevor David.

In de kleine maand sinds het laatste Eredivisieduel van ADO Den Haag is er het nodige gebeurd met het elftal van Željko Petrović. De formatie waar hij voor heeft gekozen neigt naar een 5-3-2, zoals aangekondigd. In de punt spelen Sheraldo Becker en Dennis van der Heijden, waardoor Ruben Schaken naar de bank terugvalt. Rondom Gervane Kastaneer spelen transferperikelen, dus hij speelt niet mee.

Danny Bakker is de vervanger van de geschorste Hector Hevel, terwijl Trevor David zijn debuut maakt in de defensie. De negentienjarige verdediger vervangt Wilfried Kanon, die met Ivoorkust aan de Afrika Cup meedoet. De zeventienjarige Hennos Asmelash heeft eveneens de mogelijkheid zijn eerste speelminuten te maken bij ADO. Hij is onderdeel van de zes spelers bevattende bank.

Bij het thuisspelende Heerenveen zijn niet bijster veel verrassingen terug te vinden. Zoals aangekondigd begint nieuweling Martin Ødegaard op de bank. Daarnaast moet de ploeg van Jurgen Streppel nog altijd de geblesseerde Jerry St. Juste missen, waardoor Doke Schmidt in de basis begint. Ook Stijn Schaars moet dit duel laten schieten, waardoor er een plekje vrijkomt voor Younes Namli. De andere negen namen zijn de bekende bij Heerenveen.

Het duel is vanaf 18.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner