14.01.2017 18:10

FC Barcelona walst over UD Las Palmas heen

FC Barcelona heeft zaterdag geen spaan heel gelaten van UD Las Palmas. De Catalanen walsten over de middenmoter van de Primera División heen, in Camp Nou werd het maar liefst 5-0 voor FC Barcelona, dat zonder Neymar speelde.

De Braziliaan kreeg rust van trainer Luis Enrique, maar Lionel Messi en Luis Suárez lieten zien ook zonder hun collega in de aanvallende linie te kunnen presteren. De oud-spits van Ajax scoorde twee keer, tussendoor was Messi vlak na rust trefzeker voor de 2-0.

Nadat Arda Turan voor de 4-0 zorgde, werd Suárez naar de kant gehaald om hem wat rust te gunnen, Aleix Vidal maakte tien minuten voor tijd de vijfde treffer van FC Barcelona. Door de overwinning kruipen de Catalanen dichter naar koploper Real Madrid toe, de Koninklijke heeft echter met twee wedstrijden minder gespeeld een voorsprong van twee punten.