14.01.2017 22:03

Dost maakt twee doelpunten, maar wint niet

Bas Dost loopt juichend weg nadat hij Sporting CP voor het eerst op voorsprong zet tegen GD Chaves. (14-01-2017)

Ondanks twee goals van spits Bas Dost, heeft Sporting CP twee punten gemorst op bezoek bij subtopper GD Chaves. Het werd zaterdagavond 2-2, Dost maakte eerst een 1-0 achterstand ongedaan, maar zag het vlak voor tijd alsnog mis gaan.

Al binnen de vijf minuten kwam Sporting CP op achterstand, Rafa scoorde na vier minuten. Vlak voor rust hielp Dost zijn club naast GD Chaves, een kwartier voor tijd leek hij zijn werkgever ook de overwinning te bezorgen. Een late treffer van Fábio Martins gooide echter roet in het eten, waardoor Sporting CP niet profiteert van eerder puntenverlies van koploper SL Benfica.

De club staat op 42 punten na zeventien wedstrijden, Sporting CP heeft acht punten minder en staat daarmee op de derde plek. FC Porto voetbalde in zestien wedstrijden 35 punten bij elkaar. Dost scoorde dit seizoen al dertien keer in de Portugese competitie, daarmee is hij topscorer. André Silva en Moussa Marega volgen op gepaste afstand met tien goals.