16.01.2017 13:30

Transfervrije Büttner keert terug bij Vitesse

Alexander Büttner (r.) krijgt zijn nieuwe wedstrijdshirt uit handen van technisch directeur Mohammed Allach (l.) (16-01-2017).
Alexander Büttner (r.) krijgt zijn nieuwe wedstrijdshirt uit handen van technisch directeur Mohammed Allach (l.) (16-01-2017).

Vitesse heeft zich definitief versterkt met Alexander Büttner. De 27-jarige linksback heeft in Arnhem een contract voor 2,5 jaar getekend. De verdediger komt transfervrij over van Dinamo Moskou, waar hij onlangs zijn contract liet ontbinden.

In de zomer van 2012 vertrok Büttner van Vitesse naar Manchester United, nu keert de Doetinchemmer terug in Arnhem. "Ik heb een super goed gevoel om terug te zijn op het oude nest en kan niet wachten om te beginnen", aldus Büttner op de clubsite van de Arnhemmers. "Het buitenlands avontuur was prachtig en dat pakt niemand mij meer af. Mijn gevoel zei dat ik nu voor Vitesse moest kiezen. Het is een super mooie club en hier wil ik gaan vlammen. Ik hoop snel helemaal fit te worden en aan te sluiten bij de groep."

Mohammed Allach, technisch directeur van Vitesse, is blij met de terugkeer van Büttner. "Na het vertrek van Ota hebben we alle pijlers op Alexander gericht. Hij is bekend met onze manier van spelen en is een herkenbare speler voor onze supporters. Daarnaast neemt hij ervaring en een winnaarsmentaliteit met zich mee. Het is mooi dat Alexander heeft laten blijken heel graag terug te willen komen naar Vitesse."

Büttner gaat bij Vitesse spelen met rugnummer 28.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner