16.01.2017 21:54

Winnende start Vreven op bekend terrein

De spelers van NAC Breda vieren een doelpunt op bezoek bij Jong FC Utrecht. (16-01-2017)

Stijn Vreven zag maandagavond hoe zijn nieuwe ploeg NAC Breda de eerste wedstrijd onder zijn leiding in winst omzette. Op bezoek bij Jong FC Utrecht wisten de Bredanaars al voor rust de 0-2 overwinning veilig te stellen.

Het moest haast ook wel zo zijn dat de rentree van Vreven in het Nederlandse voetbal plaatsvond in de Domstad, bij de club waar de gewezen cultvoetballer zijn grootste successen vierden. Ook nu was de grond van de Galgenwaard de Belg gunstig gezind. Nog voor de pauze was zijn ploeg door treffers van Arno Verschueren en Robbie Haemhouts al in veilige haven. In een verder weinig onderhoudende tweede helft kwam de zege niet meer in gevaar.

NAC maakt meteen een reuzensprong op de ranglijst. De ploeg klimt over FC Eindhoven, RKC Waalwijk, Almere City en Jong PSV heen en bekleedt daardoor de vijfde plaats in de Jupiler League, twee punten achter FC Volendam op de vijfde plaats en tien stuks achter koploper VVV-Venlo. Vrijdagavond wacht in het eigen Rat Verlegh Stadion hekkensluiter Achilles'29.