17.01.2017 11:03

Karius: "Ben terug op mijn oude niveau"

Loris Karius werd afgelopen zomer met hoge verwachtingen door Liverpool overgenomen van 1. FSV Mainz 05, maar de doelman ging een aantal keer in de fout, waardoor Simon Mignolet weer een kans kreeg onder de lat.

Tijdens het League Cup-duel met Southampton (1-0 nederlaag) liet de Duitser echter zien aardig te kunnen keepen. "Ik ben terug op mijn oude niveau", aldus Karius op de clubsite van Liverpool. "Ik ben niet verrast, ik weet wat ik kan. Ik was dan ook niet erg enthousiast, ik verwacht niets anders van mezelf. Ik neem het wel mee naar de volgende wedstrijd. Ik probeer het team te helpen waar ik kan."

In december werd Karius in de competitie gepasseerd door Liverpool-trainer Jürgen Klopp, maar woensdagavond staat Karius tegen Plymouth Argyle waarschijnlijk weer onder de lat. "Als je niet speelt, dan kan je enkel hard trainen. Je hebt geen andere keuze. Misschien is de focus nu wel groter. Je werkt namelijk meer trainingen af als je niet speelt. Ik zou natuurlijk liever in het weekend op het veld staan, maar zo werkt het nou eenmaal niet. Ik doe in ieder geval altijd mijn best tijdens de training, daar kan je jezelf verbeteren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner