17.01.2017 12:30

TvdW: Ziyech uitblinker in team van de week

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

Ajax-middenvelder Hakim Ziyech is deze week de beste speler van afgelopen speelronde. In achttiende speelronde, waarin de tweede seizoenshelft werd hervat, was de Marokkaan van grote waarde bij Ajax. Mede door zijn twee doelpunten wonnen de Amsterdammers uit bij PEC Zwolle met 1-3. Ziyech kreeg als beoordeling gemiddeld een 7.63 en is daarmee de absolute uitblinker.

Vitesse goed uit startblokken

Naast Ajax hervatte ook Vitesse op een goede manier de tweede helft van de competitie. De Arnhemmers ontvingen in de eigen Gelredome FC Twente en wisten overtuigend te winnen: 3-1. Ricky van Wolfswinkel was de grote man. Hij was verantwoordelijk voor de 2-0 en gaf de assist bij de 1-0 én 3-0. Met een 7.25 is de aanvalsleider van Vitesse de beste aanvaller van afgelopen weekend.

Zijn teamgenoten Kelvin Leerdam en aanvoerder Guram Kashia zien we ook terug in het Team van de Week. Leerdam was aangever bij de 2-0 van Van Wolfswinkel en hij krijgt een 7 voor zijn optreden. Hij doet het daarmee net iets beter als zijn teamgenoot Kashia, die een 6.75 krijgt. Naast de twee Vitesse-spelers zien we ook FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen terug in de defensie van het Team van de Week. Hij krijgt een 6.88 voor zijn optreden tegen Sparta, waar hij ook een doelpunt maakte.

Van Ginkel terug in Eindhoven

Marco van Ginkel is terug bij PSV en dat merkte tegenstander Roda JC onmiddellijk. De Chelsea-huurling begon direct in de basis en maakte de openingstreffer. Hij krijgt een 7.13 voor zijn spel.  Naast Van Ginkel zien we ook Andrés Guardado terug. Hij gaf de assist bij de 2-0 van Davy Pröpper en is met een 7.25 de beste PSV-er. In diezelfde wedstrijd kwam Roda JC-doelman Benjamin van Leer in actie. Hoewel hij tweemaal moest vissen, keepte hij wel een dijk van een wedstrijd. Hij krijgt een 6.88.

Op het middenveld van het Team van de Week zien we Tonny Vilhena terug. De Feyenoorder nam de rol over van de naar de Afrika Cup vertrokken Karim El Ahmadi over en deed dat prima. Hij krijgt een 6.75 gemiddeld als beoordeling. Tot slot nog twee vleugelspelers. Sam Larsson gaf een assist op Reza Ghoochannejhad en zag zijn ploeg met 2-0 winnen van ADO Den Haag. Larsson krijgt een 7.13, net als Alireze Jahanbakhsh van AZ. Alireza scoorde tweemaal tegen Go Ahead Eagles, waaronder een heerlijke pegel van afstand.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner