17.01.2017 16:30

Teijsse nadert akkoord met Amerikaanse club

Ajax-spits Bertrand Traoré (r.) wordt op de huid gezeten door Kenny Teijsse van Go Ahead Eagles. (28-08-2016)
Ajax-spits Bertrand Traoré (r.) wordt op de huid gezeten door Kenny Teijsse van Go Ahead Eagles. (28-08-2016)

Kenny Teijsse staat voor een vertrek bij Go Ahead Eagles. De 24-jarige verdediger maakt naar alle waarschijnlijkheid de overstap naar een club uit de Verenigde Staten. Teijsse beschouwt het als een prachtig avontuur.

De linksbenige verdediger is niet ver verwijderd van een akkoord met een Amerikaanse club die actief is op het tweede niveau in de Verenigde Staten. Nog een aantal formaliteiten staan de transfer in de weg. "Er zijn nog wat kleine dingetjes die we moeten afronden en bovendien ben ik in afwachting van een werkvisum", aldus Teijsse tegenover De Stentor. De verdediger wil nog niet zeggen om welke club het specifiek gaat.

Teijsse tekent, zodra hij het werkvisum heeft ontvangen, waarschijnlijk voor één seizoen met daarin een optie voor nog een jaar. "Het is voor mij een prachtig avontuur, ook omdat deze club ambities heeft om snel uit te komen in MLS (het hoogste niveau in VS, red.). Ik kijk ernaar uit naar het voetbal en het leven in Amerika. Zo ver is het alleen nog niet. Zo lang ik nog speler van Go Ahead ben, geef ik alles voor deze club."

Dennis Bekking, technisch manager van Go Ahead Eagles, benadrukt dat een vertrek van Teijsse nog niet zeker is. "Het is te voorbarig om te zeggen dat hij de club gaat verlaten. Een akkoord is er nog niet. Feit is wel dat hij weinig speelt. Mede daardoor zijn wij bereid met Kenny mee te denken. Het spreekt echter voor zich dat wij als Go Ahead zijnde niet minder moeten worden van deze transfer." Teijsse is in het bezit van een aflopend contract in Deventer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner