18.01.2017 13:30

Makaay en Wouters verlengen bij Feyenoord

Roy Makaay loopt richting het trainingsveld tijdens het trainingskamp van Feyenoord in Spanje (03-01-2017).
Roy Makaay loopt richting het trainingsveld tijdens het trainingskamp van Feyenoord in Spanje (03-01-2017).

Roy Makaay en Jan Wouters blijven ook aankomend seizoen verbonden aan Feyenoord. Het tweetal had een aflopende verbintenis, maar zowel Makaay als Wouters heeft een contract tot medio 2018 getekend.

Wouters fungeert bij Feyenoord als assistent-trainer van Giovanni van Bronckhorst, daarnaast heeft hij samen met Makaay de leiding over Jong Feyenoord. Makaay is tevens actief als spitsentrainer bij de Rotterdammers. "Ik ben trots dat ik bij deze club werk en dat ik dat ook de komende anderhalf jaar blijf doen", aldus Wouters op de clubsite van de Rotterdammers. "Het is erg prettig werken met deze trainersstaf, waarmee we iets moois aan het bouwen zijn. Dat ging in het eerste seizoen met vallen en opstaan, maar zeker na de bekerwinst is bij iedereen het besef gegroeid dat er nog veel meer in zit. We willen de ingeslagen koers graag voortzetten en in dat opzicht is het fijn dat we als staf langer bij elkaar blijven."

Ook Makaay is blij dat hij bij Feyenoord mag blijven. "Toen ik hoorde dat zowel de club als hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst graag wilde dat ik mijn contract zou verlengen, hoefde ik niet lang na te denken. Ik heb het erg naar mijn zin in mijn huidige rol. Met name de diversiteit spreekt me aan. Met de aanvallers van Feyenoord 1 werk ik heel gericht naar wedstrijden toe, terwijl ik me met de aanvallers van de Academy wat meer focus op de algemene vaardigheden. Daarnaast heb ik het naar mijn zin als coach van Feyenoord 2 en analyseer ik regelmatig de komende tegenstander van het eerste. Dat doe ik in een heel leuk team, waarin we allemaal hard werken om de spelers én onszelf iedere dag weer te verbeteren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner