18.01.2017 14:51

Matip waarschijnlijk niet tegen Plymouth

Liverpool-trainer Jürgen Klopp doet tijdens het FA Cup-duel met Plymouth Argyle waarschijnlijk geen beroep op Joel Matip. De verdediger wil niet langer uitkomen voor Kameroen, maar werd toch uitgenodigd voor de Afrika Cup in Gabon. Spelers die weigeren om voor hun land uit te komen kunnen worden geschorst door de FIFA.

"Op dit moment zijn wij van mening dat wij niets fout hebben gedaan", aldus Klopp op de clubsite van The Reds. "We zijn er ook zeker van dat Joel Matip niets fout heeft gedaan. De laatste keer dat hij uitkwam voor Kameroen was in 2015. Sinds hij voor Liverpool speelt, heeft hij nimmer een interland voor Kameroen gespeeld, maar momenteel weten we niet honderd procent zeker of hij voor ons mag spelen. Dat is de situatie."

"Ik zou tegen Plymouth graag een beroep op hem willen doen, maar dat is onmogelijk. Als ik het vanaf een sportieve kant bekijk, dan zou het logisch zijn als hij zou spelen tegen Plymouth, maar we weten niet zeker of het mag. De FIFA heeft tegen ons gezegd dat ze aanstaande vrijdag zullen beslissen of ze een zaak zullen openen tegen Matip of niet. Ik accepteer de regels, maar ik ben van mening dat er ook naar de humane kant moet worden gekeken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner