18.01.2017 16:17

FC Twente komt snel met contractnieuws

Fredrik Jensen (l.) wordt uitgekapt door Kevin Conboy tijdens het bekerduel FC Twente - FC Utrecht. (22-09-2016)
Fredrik Jensen (l.) wordt uitgekapt door Kevin Conboy tijdens het bekerduel FC Twente - FC Utrecht. (22-09-2016)

FC Twente wil op korte termijn drie talenten langer vastleggen. Het gaat om de Finse broers Richard en Fredrik Jensen en Jari Oosterwijk. Fredrik Jensen en Oosterwijk debuteerden al in de hoofdmacht, Richard Jensen wacht nog op zijn debuut.

De gebroeders Jensen gaan in Enschede een contract tot de zomer van 2020 tekenen, ook de 21-jarige spits Oosterwijk gaat bij FC Twente zijn handtekening zetten onder een verbintenis tot medio 2020. "We zitten in de afrondende fase en dat is een goede zaak. Deze jonge talenten houden we er in de toekomst graag bij", aldus Jan van Halst, technisch directeur van FC Twente, tegenover Voetbal International.

De negentienjarige vleugelaanvaller Fredrik Jensen debuteerde tijdens het huidige seizoen in het eerste van FC Twente en heeft inmiddels tien officiële wedstrijden in het shirt van de Tukkers achter zijn naam staan. Scoren namens FC Twente deed Jensen nog niet, wel was hij eenmaal trefzeker namens Jong FC Twente in de Tweede Divisie. De twintigjarige centrale verdediger Richard Jensen zat vorig seizoen wel eens op de bank, maar debuteerde nog niet bij FC Twente. Oosterwijk heeft de meeste ervaring van het drietal. Hij scoorde inmiddels vijf keer in 27 wedstrijden in de Eredivisie. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner