17.03.2017 15:40

Update: Contractverlenging Van Beek officieel

Sven van Beek baalt van het 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen, maar bedankt desondanks het Feyenoord-publiek in De Kuip. (16-04-2016)
Sven van Beek baalt van het 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen, maar bedankt desondanks het Feyenoord-publiek in De Kuip. (16-04-2016)

Sven van Beek gaat zijn contract bij Feyenoord met een jaar verlengen. Beide partijen hebben een principeakkoord bereikt over een tussentijdse verlenging. Door het akkoord ligt de centrale verdediger tot medio 2019 vast in Rotterdam.

De 22-jarige mandekker is afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Hij kampt dit seizoen met een voetblessure, waardoor hij nog wacht op zijn eerste minuten. Desondanks staan er 65 competitiewedstrijden voor de Stadionclub achter zijn naam. Van Beek hoopt op korte termijn zijn rentree te maken bij de groepstraining.

"Met deze contractverlenging spreekt de club veel vertrouwen uit in mij en dat geeft een heel goed gevoel. Het geeft mij bovendien de gelegenheid om in alle rust verder te werken aan mijn herstel. De laatste tijd maak ik grote stappen, zo train ik bijvoorbeeld alweer buiten. Het gaat elke dag een stukje beter en ik werd hard om snel weer bij de groep te kunnen aansluiten."

Van Beek maakt persoonlijk een lastige periode door, terwijl het eerste elftal strijdt om het kampioenschap in de Eredivisie. "Voor mij is het een moeilijk jaar, want zeker wanneer het zo goed gaat wil je niets liever dan daar ook een bijdrage aan leveren", vertelt hij op de website van Feyenoord. "Maar bovenal ben ik trots op de jongens en ben ik heel blij dat Feyenoord goed presteert."

Update: 17-03-2017: 15:40:

Sven van Beek heeft zijn contract bij Feyenoord officieel met één jaar verlengd. De verdediger en koploper van de Eredivisie bereikten aan het begin van 2017 al een principeakkoord, vrijdagmiddag werd pen op papier gezet. Het oude contract van Van Beek liep in 2018 af.

In 2013 debuteerde de rechtspoot al in het eerste elftal van Feyenoord, waar hij uiteindelijk twee volledige seizoenen een sterkhouder was. In het huidige seizoen speelde Van Beek echter nog geen seconde, aangezien hij met een hardnekkige voetblessure kampt. Mocht Van Beek dit seizoen nog in actie komen, kan hij voor zijn honderdste officiële duel in zijn carrière gaan. Momenteel staat de Rotterdammer op 98 wedstrijden.

Overigens is Van Beek de derde Eredivisie-speler die zijn contract verlengde, Henk Veerman en Jürgen Locadia gingen de Feyenoorder voor.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner