20.01.2017 14:26

Bosz gaat transfer El Ghazi niet tegenhouden

Peter Bosz (l.) in overleg met zijn assistent-trainer Hennie Spijkerman. (08-12-2016)
Peter Bosz (l.) in overleg met zijn assistent-trainer Hennie Spijkerman. (08-12-2016)

Ajax kan aankomende zondag waarschijnlijk nog beschikken over Anwar El Ghazi. De aanvaller staat voor een vertrek naar het Franse Lille OSC. Trainer Peter Bosz weet de onderhandelingen over een transfer in een vergevorderd stadium zijn.

Afgelopen weekend kwam El Ghazi ook al in actie voor Ajax. Tegen PEC Zwolle speelde de vleugelaanvaller de gehele wedstrijd. "En ik vond hem toen goed spelen", vertelde Bosz vrijdag op de persconferentie. "Ik heb zoals het er nu naar uitziet de beschikking over hem en dan zal ik hem ook gebruiken. Ik heb wel geleerd: je weet het nooit zeker. Want we weten dat de belangstelling er is. Of ik hier met hem over praat? Ik praat zoals ik normaal met hem praat. Ook hier over ja."

Ajax is momenteel druk bezig met de zoektocht naar een vervanger voor El Ghazi. De Braziliaan David Neres is naar verluidt kandidaat nummer één. "Ik vind dat de club heel zorgvuldig moet kijken naar de invulling van die plek", vervolgt Bosz. "Het gaat om kwaliteit, niet om kwantiteit. Een speler kun je heel snel ergens vandaan trekken, maar een speler moet voor de lange termijn zijn. De kans is groot dat het een buitenlandse speler wordt en zo'n jongen moet natuurlijk ook wennen."

"Natuurlijk hebben wij hem het liefst zo snel mogelijk bij ons, maar het is geen kwestie van op een knop drukken en hij is er", aldus Bosz. Ajax besloot afgelopen zomer om geen vervanger voor de vertrokken Viktor Fischer te halen. Daar heeft Bosz wel begrip voor. "Wat ik heel goed bij Ajax vind is dat ze altijd eerst in de opleiding kijken. Jij noemt het vertrek van Fischer, maar we hebben ook Černý nog. Als die ontwikkeling wat langer blijkt te duren, moet je dat misschien bijstellen. Maar ik vind het goed dat er eerst naar de jeugd wordt gekeken."

Mocht Ajax er niet in slagen om een geschikte vervanger voor El Ghazi aan te trekken, dan hoeft de vleugelaanvaller niet te vrezen voor zijn transfer naar Lille. "Ik ga niet zeggen 'hij mag nu niet meer weg', daarvoor is dit al te ver. Wat ik me wel kan voorstellen is dat áls hij niet weggaat, de behoefte om iemand te halen minder groot is. Want in theorie kan zijn transfer natuurlijk altijd nog afketsen", besluit Bosz.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner