23.01.2017 19:19

Update: AC Milan heeft Deulofeu toch binnen

Gerard Deulofeu komt de tweede seizoenshelft uit in de Serie A. De Spaanse flankspeler, gelinkt aan Ajax in de huidige transferperiode, wordt door AC Milan gehuurd van Everton, waar de rechtsbuiten niet veel aan spelen toekwam.

AC Milan maakt het transfernieuws vrijdagavond wereldkundig. De enkelvoudig international van Spanje wordt tot aan het einde van het seizoen gehuurd, maar het ligt in de lijn der verwachtingen dat AC Milan een optie tot koop heeft, of dat er een clausule in het contract van Deulofeu staat, waarin de Italiaanse club de aanvaller moet overnemen van Everton, mocht hij een bepaald aantal wedstrijden spelen.

Everton wilde Deulofeu namelijk graag verkopen, aangezien de oud-speler van FC Barcelona geen toekomst had in Engeland. Naar verluidt vroeg de club van Ronald Koeman een bedrag van tien miljoen euro, maar de transfer naar AC Milan is op huurbasis.

Update: 20-01-2017: 22:50:

AC Milan heeft te vroeg gejuicht rondom het aantrekken van Gerard Deulofeu. De Italianen meldden op Twitter dat ze de Spanjaard voor een half jaar huurden, maar trokken die boodschap in na een woedende reactie van Everton, de werkgever van Deulofeu.

Wat er precies aan de hand is, is niet bekend. AC Milan heeft de aankondiging van de transfer op de clubwebsite en Twitter verwijderd, waardoor het onzeker is of Deulofeu ook daadwerkelijk naar de Serie A komt. Dit betekent dat Ajax mogelijk alsnog een kans maakt om de rechtsbuiten aan te trekken. Volgens De Telegraaf willen de Amsterdammers ver gaan om Deulofeu naar Nederland te halen.

Update: 23-01-2017: 19:19:

Drie dagen nadat AC Milan vol blijdschap de komst van Gerard Deulofeu aankondigde, is de Spanjaard nu ook daadwerkelijk speler van de Italianen. De flankspeler komt op huurbasis over van Everton, waar hij weinig uitzicht op speeltijd had.

Op 20 januari maakte AC Milan de huur van Deulofeu al bekend, maar Everton reageerde woedend op de publicaties van de berichten. Deulofeu moest zijn medische keuring nog afronden, waardoor de Engelse club nog geen akkoord kon geven voor de definitieve transfer. AC Milan verwijderde snel alle publicaties rondom Deulofeu, maar media pikten het verhaal al op.

Nu kan Deulofeu, die inmiddels al meegetraind heeft in Milaan, dus definitief rekenen op speeltijd in de Serie A. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat AC Milan een optie tot koop op de Spanjaard heeft.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner