21.01.2017 12:23

Bond schrapt interlands Oost-Timor na bedrog

De Aziatische voetbalbond heeft keihard opgetreden nadat het ontdekte dat Oost-Timor sjoemelde met nationaliteiten van spelers tijdens interlands. Het land stelde niet-speelgerechtigde spelers op, waardoor de resultaten van 29 interlands worden geschrapt.

Tussen de zomer van 2012 en 2016 zou Oost-Timor in officiële interlands gebruik hebben gemaakt van Braziliaanse voetballers, die geen enkele band met Oost-Timor hebben. Om ze toch uit te laten komen voor het land werd er gesjoemeld met geboortecertificaten. Zo werden er aardige resultaten geboekt in de kwalificaties voor het Wereldkampioenschap in 2018, maar toen naar boven kwam dat de Braziliaanse spelers mogelijk niet speelgerechtigd waren, zakte het spel van Oost-Timor finaal ineen.

Zodoende is de ploeg al uitgeschakeld voor het mondiale eindtoernooi in Rusland en is het land uitgesloten van deelname aan de Azië Cup. Als gevolg van de fraude is een belangrijke bestuurder van de voetbalbond van Oost-Timor geschorst, de Aziatische voetbalbond gaat verder onderzoeken of er nog meer straffen nodig zijn voor het land. Oost-Timor is de huidige nummer 191 van de FIFA-ranking.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner