21.01.2017 14:43

Harde woorden bij De Graafschap na deceptie

Henk de Jong ziet het met lede ogen aan: De Graafschap verliest ook de tweede wedstrijd onder zijn leiding. Tegen FC Den Bosch wordt het 0-3. (20-01-2017)
Henk de Jong ziet het met lede ogen aan: De Graafschap verliest ook de tweede wedstrijd onder zijn leiding. Tegen FC Den Bosch wordt het 0-3. (20-01-2017)

Ook met Henk de Jong als nieuwe hoofdtrainer blijft De Graafschap teleurstellend presteren. De Doetinchemmers leden vrijdagavond een zeer pijnlijke nederlaag op de eigen Vijverberg. De Jong heeft zich flink zitten ergeren.

De Jong debuteerde vorige week al met een nederlaag tegen FC Eindhoven (2-1) en zag zijn ploeg ook van FC Den Bosch verliezen (0-3). De Doetinchemmers gaven de doelpunten wel erg knullig weg op De Vijverberg. Bryan Smeets was de schlemiel van de avond: hij schoot met een terugspeelbal in eigen doel. "Het was pupillenvoetbal", vertelde een balende De Jong bij Omroep Gelderland. De oefenmeester vond dat FC Den Bosch de doelpunten cadeau kreeg. "Dat mag nooit gebeuren."

Smeets stond na afloop met een bedrukt gezicht de pers te woord. Vlak na zijn eigen doelpunt kwam FC Den Bosch ook nog eens op een 0-2 voorsprong. De 24-jarige middenvelder toonde zich schuldbewust. "De bal springt op door het slechte veld. In één keer versnelt 'ie. Ik speelde zo rustig terug. Op een normaal veld kan Bednarek die bal zo aannemen. Maar het gebeurt en ik ben ook schuldig. Het is allemaal heel lullig", stelt Smeets.

"We waren kansloos, we hebben niks afgedwongen op wat vrije trappen en corners na. Persoonlijke fouten, het is pijnlijk", verzucht de middenvelder van De Graafschap. "Na die 0-1 komt er weer angst in de ploeg. We komen er gewoon niet uit met zijn allen. Het zit heel diep. Niemand wilde meer een bal hebben. Je schouders worden zo zwaar dat je niet meer vooruit komt. Dan is het aftellen tot de wedstrijd is gedaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner