21.01.2017 18:03

Jubileumgoal Rooney helpt United aan puntje

Met zijn 250e doelpunt voor Manchester United heeft Wayne Rooney een blamage op bezoek bij Stoke City voorkomen. Rooney benutte in de laatste minuten een vrije trap, waardoor het 1-1 werd. Rooney is nu clubtopscorer aller tijde, hij onttroonde de legendarische Sir Bobby Charlton.

Twee weken terug scoorde Rooney zijn 249e doelpunt in het shirt van Manchester United, waarmee hij Charlton evenaarde. Tegen Stoke City kon Rooney dus puntenverlies voorkomen, maar het feest van de 250e treffer was uiteraard niet optimaal. In de negentiende minuut zorgde Mata met een eigen doelpunt voor de 1-0. Stoke City, met Erik Pieters en Bruno Martins Indi de hele wedstrijd in het veld, hield vervolgens lang stand.

Een vrije trap van Rooney was de ploeg echter te machtig, waardoor het duel in een 1-1 gelijkspel eindigde. Rooney had 547 wedstrijden nodig om tot 250 treffers te komen, honderdtachtig van die doelpunten scoorde de aanvallende middenvelder annex spits in de Premier League. Ook was hij trefzeker in competities als de Champions League, Europa League en het Wereldkampioenschap voor clubteams.

Rooney speelt sinds 2004 in het shirt van Manchester United.