21.01.2017 20:58

Rutten na half jaar ontslagen bij Al Shabab

Feyenoord-trainer Fred Rutten kijkt bedenkelijk na het competitieduel met Vitesse. (11-05-2015)
Feyenoord-trainer Fred Rutten kijkt bedenkelijk na het competitieduel met Vitesse. (11-05-2015)

Het avontuur van Fred Rutten als trainer in de Verenigde Arabische Emiraten heeft net een half jaar geduurd. De Nederlander is zaterdag ontslagen, nadat Rutten met Al Shabab Al Arabi voor de zevende keer op rij niet wist te winnen in de competitie.

Rutten tekende in mei van het vorige jaar een eenjarig contract bij Al Shabab Al Arabi, hij nam Patrick Greveraars mee als assistent-trainer en legde FC Utrecht-spits Ruud Boymans vast. De resultaten waren echter niet naar behoren in het rijke land, waardoor Rutten per direct clubloos is. Al Shabab Al Arabi staat momenteel met een achtste plaats in de middenmoot van de Arabian Gulf League.

Voor zijn klus in de Verenigde Arabische Emiraten was Rutten trainer van Feyenoord, maar hij stapte op bij die club nadat hij op de laatste speeldag van de Eredivisie de derde plek in de vaderlandse competitie verspeelde. Daardoor moesten de Rotterdammers opeens spelen in de play-offs voor de Europa League, in plaats van dat de club een rechtstreekse ticket voor de Europese competitie bemachtigde. Giovanni van Bronckhorst volgde Rutten toentertijd op.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner