22.01.2017 11:44

Bombarda twijfelt over titelkansen Feyenoord

Jens Toornstra (l.) wordt omhelsd door Steven Berghuis. Ook Nicolai Jørgensen komt het doelpunt van Feyenoord vieren. (21-01-2017)
Jens Toornstra (l.) wordt omhelsd door Steven Berghuis. Ook Nicolai Jørgensen komt het doelpunt van Feyenoord vieren. (21-01-2017)

Feyenoord wist zaterdagavond ook het tweede duel na de winterstop te winnen. Tegen Willem II werd het in eigen stadion 1-0. Mariano Bombarda verwacht desondanks dat de Rotterdammers tekort zullen schieten in de titelrace.

De 44-jarige Argentijn stond tussen 2002 en 2004 onder contract bij Feyenoord. Bombarda ziet ook dat het momenteel crescendo gaat met de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst. "Maar hoe lang houden ze dat vol?", vraagt de oud-prof zich af in gesprek met ELF Voetbal. "Vorig seizoen verloren ze in deze periode zeven keer achter elkaar. Ze zullen ongetwijfeld nog een keer tegen een zeperd aanlopen, maar de vraag zal zijn: hoe zullen ze met de druk omgaan en in hoeverre kunnen ze Karim El Ahmadi missen?"

Feyenoord werd in 1999 voor het laatst kampioen van Nederland. Bombarda denkt dat de fans in Rotterdam ook dit seizoen niet naar de Coolsingel hoeven. "Maar ik hoop het wel. PSV en Ajax hebben meer kwaliteit", stelt de voormalig spits, die in twintig duels voor Feyenoord slechts vier doelpunten maakte. "Met Ajax daar net een streepje boven. In de ploeg zitten veel talenten, zoals Kasper Dolberg, en in Hakim Ziyech misschien wel de beste speler van de Eredivisie. Bij PSV zijn enkele spelers uit vorm."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner