22.01.2017 16:30

Koploper Club Brugge vernedert Standard: 0-3

Club Brugge KV heeft zondag de doorgaans lastige uitwedstrijd bij Standard Luik met 3-0 gewonnen. Een van de doelpuntenmakers was de Nederlander Ruud Vormer. Diens landgenoot Lex Immers debuteerde in de slotminuten bij CKub Brugge. Oud-Feyenoorder Immers kwam over van Cardiff City.

Jelle Vossen had de gasten in de 22e minuut aan een voorsprong geholpen met een rake kopbal op aangeven van Stefano Denswil. Na ruim een uur maakte Vormer met een knap ingeschoten vrije trap er 2-0 van. Nog geen vijf minuten later zorgde de Braziliaan Wesley Moraes zelfs voor de 3-0. Aanvoerder Timmy Simons (40) speelde op Sclessin de 700e competitiewedstrijd uit zijn loopbaan.

Club Brugge gaat met 46 punten uit 22 duels aan de leiding in België, terwijl het kwakkelende Standard Luik blijft steken op plaats acht in de Eerste Klasse. De achterstand op Club Brugge bedraagt nu vijftien punten, terwijl het gat op de nummer zes, de laatste plaats die recht geeft op het spelen van de kampioenenpoule, KV Mechelen, vier punten is.