23.01.2017 13:30

'Nieuwe Ibrahimović' kiest voor Dortmund

Borussia Dortmund heeft zich per direct versterkt met Alexander Isak. De Zweedse zeventienjarige aanvaller, die in zijn vaderland wordt vergeleken met Zlatan Ibrahimović, komt over van het Zweedse AIK Solna.

Isak heeft bij Borussia Dortmund een contract tot de zomer van 2022 getekend. De jongeling stond naar verluidt in de belangstelling van Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United en Liverpool, waardoor Borussia Dortmund blij is dat hij Zweedse talent voor de Duitse club heeft gekozen. "Hij is een groot talent, voor wie topclubs in Europa in de rij stonden. We zijn bijzonder verheugd dat hij voor Borussia Dortmund heeft gekozen", aldus technisch directeur Michael Zorc op de clubsite van BVB.

De Zweedse aanvaller debuteerde op 28 februari in de hoofdmacht van AIK Solna. Tijdens het duel in de Svenska Cupen met Tenhults IF (6-0 overwinning) mocht de jongeling een kwartier voor tijd invallen. Isak wist tijdens zijn debuut meteen te scoren. Na 29 officiële wedstrijden in het shirt van AIK Solna kiest Isak nu voor Borussia Dortmund.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner