23.01.2017 19:38

Gewilde Bailey uit selectie van KRC Genk gezet

Leon Bailey lijkt aan te sturen op een winters vertrek bij KRC Genk. De buitenspeler, die in de belangstelling staat van diverse Europese topclubs, is na een gesprek met zijn trainer uit de wedstrijdselectie van de ploeg gezet.

Albert Stuivenberg, jarenlang in dienst als jeugdtrainer bij de KNVB, is momenteel de eindverantwoordelijke bij KRC Genk. "Wij hebben een gesprek gehad. En de uitkomst van dat gesprek is dat hij niet geselecteerd is. De verdere inhoud van het gesprek houden wij onders ons. Dat is zo afgesproken. Voorlopig is dat enkel voor deze wedstrijd. Voor de rest zullen wij zien. Hij heeft maandag wel getraind."

KRC Genk speelt dinsdag tegen KV Kortrijk, maar daar is de Jamaicaan dus niet bij. De negentienjarige linksbuiten is al anderhalf seizoen een absolute smaakmaker in het shirt van KRC Genk, Ajax werd eerder dit seizoen al gelinkt aan de flankspeler. De Amsterdammers boden naar verluidt miljoenen, maar bevonden Bailey uiteindelijk te duur. Met het huidige nieuws kan de interesse van Ajax weer aanwakkeren.

Daarbij heeft de Eredivisionist flinke concurrentie, want clubs als Bayer Leverkusen en AS Roma zitten ook achter de handtekening van de vleugelflitser aan. Ook wordt hij gelinkt aan clubs uit de Premier League. Afgelopen zomer moest Bailey twintig miljoen euro opleveren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner