23.01.2017 22:05

Tunesië en Senegal door naar de kwartfinales

Senegal en Tunesië hebben zich maandagavond bij Burkina Faso en Kameroen gevoegd in de kwartfinales van de Afrika Cup. Senegal hield topfavoriet Algerije van een plek in de knock-outfase, Tunesië zette Zimbabwe eenvoudig van zich af. Dat land speelt in de kwartfinale tegen Burkina Faso, Senegal treft Kameroen.

Algerije werd voor de Afrika Cup begon als favoriet bestempeld voor de eindzege in Gabon, aangezien spelers als Riyad Mahrez, Islam Slimani en Nabil Bentaleb onderdeel uitmaakte van de wedstrijdselectie. Het land kon echter niet imponeren, ook niet tegen Senegal. Via Slimani kwam Algerije tot tweemaal toe op voorsprong, maar Pape Diop en Moussa Sow zorgden voor een 2-2 eindstand.

Tunesië maakte voor rust al een einde aan de ambities van Zimbabwe. Naïm Sliti, Youssef Msakni en Taha Yassine Khenissi zorgden voor de veertigste minuut al voor een 3-0 tussenstand, Knowledge Musona deed nog iets terug, maar vanaf de stip maakte Wahbi Khazri nog voor rust de 4-1. Tunesië nam gas terug om krachten te sparen, waardoor Tendai Ndoro in tweede helft nog iets terug kon doen: 2-4.

De uitschakeling van Zimbabwe is goed nieuws voor Vitesse, aangezien middenvelder Marvelous Nakamba hierdoor snel huiswaarts keert. Het talent speelde twee volledige duels op de Afrika Cup.