24.01.2017 09:42

TvdW: Lamprou maakt indruk tegen Feyenoord

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

Kostas Lamprou nam het zaterdagavond met Willem II op in de Kuip tegen Feyenoord. Voor de Griekse goalie betekende dat een terugkeer op het oude nest. De doelman speelde een prima wedstrijd, ook al kon hij niet voorkomen dat Feyenoord met de zege aan de haal ging. In Rotterdam werd het 1-0 voor de thuisploeg. Lamprou kreeg voor zijn optreden een 7.25. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Jens Toornstra. De aanvaller van Feyenoord kopte raak uit een voorzet van Eljero Elia en bezorgde Feyenoord de overwinning. Hij staat ook in het Team van de Week en wel met een 6.88.

Ghoochannejhad maakt hattrick

Voor sc Heerenveen stond de lastige uitwedstrijd tegen PSV op het programma. De Friezen begonnen goed en kwamen al snel op voorsprong door een doelpunt van Reza Ghoochannejhad. De aanvaller scoorde later die wedstrijd nog tweemaal, maar zag zijn ploeg alsnog verliezen van de regerend landskampioen. Dat neemt niet weg dat de prestatie van Ghoochannejhad buitengewoon goed was. En dat zien we ook terug in het cijfer. Met een 8.25 behaalt de Iraniër het hoogste cijfer van afgelopen speelronde.

Naast Ghoochannejhad zien we ook Sam Larsson terug in het Team van de Week. De Zweedse aanvaller krijgt een 6.88 voor zijn optreden tegen PSV. Dat komt voornamelijk doordat de aanvaller twee keer de aangever was bij het doelpunt van zijn collega-aanvaller. Daarbij was de eerste een beauty. Het duel in Eindhoven eindigde uiteindelijk in een 4-3 overwinning voor PSV.

Strafschoppen

Twee spelers mochten dit weekend aanleggen voor een strafschop. Lasse Schöne miste een penalty in de wedstrijd tegen FC Utrecht, maar revancheerde zich door op weergaloze wedstrijd de bal daarna in de kruising te volleren. Gregor Breinburg faalde niet van elf meter. Hij mocht twee keer aanleggen in de wedstrijd tegen Roda JC en scoorde tweemaal. Breinburg krijgt een 7.13, Schöne een 7. De overige middenvelder in het Team van de Week is Paco van Moorsel. De Spartaan gaf de assist op Mathias Pogba in de wedstrijd tegen AZ.

FC Twente boekte een belangrijke overwinning op provinciegenoot Heracles Almelo. Centrale verdediger Joachim Andersen scoorde de enige treffer van de wedstrijd. Net als Hidde ter Avest krijgt Andersen een 6.88. Tot slot nog twee andere verdedigers. Net als vorige week staat ook FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen in het Team van de Week. Ditmaal met een 7. Jordy de Wijs maakte zijn basisdebuut bij Excelsior en deed dat met verve. De Wijs krijgt een 6.88 voor zijn optreden.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner