24.01.2017 10:01

Clubloze Adebayor geniet op de Afrika Cup

Karim El Ahmadi (l.) moet in de achtervolging bij Emmanuel Adebayor (r.) tijdens het Afrika Cup-duel tussen Marokko en Togo (20-01-2017).
Karim El Ahmadi (l.) moet in de achtervolging bij Emmanuel Adebayor (r.) tijdens het Afrika Cup-duel tussen Marokko en Togo (20-01-2017).

Emmanuel Adebayor heeft momenteel weliswaar geen club, maar toch is hij met Togo actief op de Afrika Cup. De spits laat een sterke indruk achter en hoopt in de toekomst opnieuw aan de slag te gaan in de Premier League.

Het feit dat Adebayor momenteel geen club heeft deert hem niet. "Waarom zou ik niet gelukkig zijn? In 2010 overleefde ik de aanslag op de bus van de nationale ploeg van Togo. Ik had in een rolstoel kunnen zitten of dood kunnen zijn, dan had niemand meer aan me gedacht. Maar nu speel ik met Togo op de Afrika Cup in Gabon. Dat is genoeg voor mij."

Tot afgelopen zomer speelde Adebayor voor Crystal Palace. De spits hoopt terug te keren naar de Premier League. "Ik denk dat ik het niveau van de Premier League nog steeds aankan", vervolgt Adebayor op de website van de FIFA. "Mijn lichaam werkt nog altijd perfect, fysiek gezien zou dat dus geen probleem moeten zijn", aldus de spits, die vertrouwen heeft dat Togo zich weet te plaatsen voor de knock-outfase van de Afrika Cup. "Ik kijk uit naar onze laatste groepswedstrijd. Ik heb een gevoel dat het niet onze laatste wedstrijd op de Afrika Cup zal zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner