24.01.2017 10:33

Jonge Veerman krijgt lof van Mühren en Jonk

Joey Veerman (l.) is Fatih Kamacı (r.) te slim af tijdens het competitieduel FC Volendam - FC Oss (16-12-2016).
Joey Veerman (l.) is Fatih Kamacı (r.) te slim af tijdens het competitieduel FC Volendam - FC Oss (16-12-2016).

Joey Veerman begon het seizoen bij Jong FC Volendam, maar inmiddels is de achttienjarige middenvelder uitgegroeid tot een vaste waarde bij de Volendammers. Arnold Mühren en Wim Jonk zijn onder de indruk van het grote talent van FC Volendam.

"Volendam leeft weer op, de voetballiefhebbers in het dorp hebben dankzij Joey weer wat om naar uit te kijken", vertelt Mühren aan De Telegraaf. "Het is een bijzondere speler. Hij is net twee maanden achttien jaar en nu al zo bepalend voor het elftal. Dat zegt wel wat natuurlijk. Naast het feit dat hij oog heeft voor diepte, over een goede techniek beschikt en kan scoren, vind ik het ook mooi dat hij brutaliteit in zijn spel legt. Hij durft te voetballen en zoekt altijd de weg vooruit. Dat is vrij uitzonderlijk in deze tijd waarin balbezit erg belangrijk is geworden. Maar laten we nog niet te hoog van de toren blazen. Er ligt nog een lange weg voor hem."

Kees Kwakman noemde Veerman onlangs de beste speler van FC Volendam sinds Jonk. "Ik heb het inderdaad vernomen", aldus Jonk met een glimlach. "Zijn basistechniek is dusdanig goed dat hij tijd creëert aan de bal. Dat voelt zijn omgeving ook aan, waardoor ze hem voortdurend inspelen. Het hele team reageert op wie hij is. Dat is best interessant voor een jongen van achttien."

Jonk plaatst echter wel een kleine kanttekening. "Op een gegeven moment gaan tegenstanders je leren kennen en zich tegen je wapenen. Dan wordt het lastiger en is het de bedoeling dat je op een volgend niveau terechtkomt om je tegenstander te kunnen blijven verrassen. Bovendien gaan mensen iets van je vinden en krijgen ze een verwachtingspatroon, waardoor de druk hoger wordt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner