24.01.2017 11:31

Leverkusen bevestigt interesse voor Bailey

Leon Bailey schreeuwt het uit tijdens het bekerduel KV Oostende - KRC Genk (17-01-2017).
Leon Bailey schreeuwt het uit tijdens het bekerduel KV Oostende - KRC Genk (17-01-2017).

Bayer Leverkusen hoopt zich te versterken met Leon Bailey. De negentienjarige vleugelaanvaller van KRC Genk stond afgelopen zomer in de belangstelling van Ajax, maar bleek onhaalbaar voor de Amsterdammers.

"Hij heeft veel snelheid, is technisch begaafd", vertelt Bayer Leverkusen-trainer Roger Schmidt aan de Rheinische Post. "Hij is iemand waarin we veel potentie zien." Afgelopen zomer vroeg KRC Genk minimaal twintig miljoen euro voor de jonge Jamaicaan, het is vooralsnog onduidelijk of Bayer Leverkusen van plan is om dat bedrag op tafel te leggen voor de vleugelaanvaller.

Een transfer lijkt echter in de maak, want KRC Genk-trainer Albert Stuivenberg besloot om Bailey niet op te nemen in zijn wedstrijdselectie voor het duel met KV Kortrijk van dinsdagavond. "Wij hebben een gesprek gehad. En de uitkomst van dat gesprek is dat hij niet geselecteerd is. De verdere inhoud van het gesprek houden wij onder ons. Dat is zo afgesproken. Voorlopig is dat enkel voor deze wedstrijd. Voor de rest zullen wij zien. Hij heeft maandag wel getraind", aldus Stuivenberg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner