24.01.2017 13:38

'Ajax bereikt mondeling akkoord over El Ghazi'

Anwar El Ghazi begint tegen FC Utrecht opnieuw in de basis bij Ajax. De vleugelaanvaller staat nadrukkelijk in de belangstelling van het Franse Lille. (22-01-2017)
Anwar El Ghazi begint tegen FC Utrecht opnieuw in de basis bij Ajax. De vleugelaanvaller staat nadrukkelijk in de belangstelling van het Franse Lille. (22-01-2017)

Ajax en Lille OSC hebben een mondeling akkoord bereikt over de transfer van Anwar El Ghazi. De Amsterdammers ontvangen zo'n negen miljoen euro voor de vleugelaanvaller, die al langer met de Franse club in verband wordt gebracht.

Dat meldt De Telegraaf dinsdagmiddag. El Ghazi kan de laatste weken rekenen op een basisplaats bij Ajax, maar lijkt nu alsnog te vertrekken bij de club uit Amsterdam. De 21-jarige vleugelaanvaller zou woensdag naar Frankrijk afreizen om zijn transfer naar Lille definitief af te ronden. Ajax heeft inmiddels al wel een mondeling akkoord bereikt met de Franse middenmoter. De Amsterdammers zouden rond de negen miljoen euro ontvangen voor El Ghazi en hebben ook een doorverkooppercentage bedongen.

El Ghazi had eerder dit seizoen nog bonje met Ajax-trainer Peter Bosz. Voor straf moest de vleugelaanvaller een maand aansluiten bij het beloftenelftal van de Amsterdammers. In de Jupiler League maakte El Ghazi vervolgens een uitstekende indruk. Bosz gaf hem daarna ook steeds vaker de kans in het eerste elftal. Zondag speelde de aanvaller nog mee in de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Utrecht (0-1). Het lijkt er sterk op dat dit het laatste duel van El Ghazi in het shirt van Ajax is geweest. De vleugelaanvaller speelde dit seizoen twaalf wedstrijden in de hoofdmacht, maar kwam niet tot scoren.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner