24.01.2017 15:18

Rakitić vestigt hoop op clubleiding van Barça

Ivan Rakitić is dit seizoen lang niet altijd verzekerd van een basisplaats bij FC Barcelona en werd daardoor afgelopen tijd in verband gebracht met een vertrek naar Manchester City. De Kroaat hoopt echter op een nieuw contract bij Barça.

Rakitić kan de laatste weken weer rekenen op speeltijd onder Barcelona-coach Luis Enrique. De middenvelder mocht invallen in de duels met Athletic Bilbao en UD Las Palmas en begon tegen Real Sociedad en SD Eibar zelfs in de basis. Rakitić hoopt dan ook op een nieuwe verbintenis bij Barça. "Het is mijn droom om hier voor altijd te blijven", vertelde de 28-jarige Kroaat in gesprek met Spaanse media.

"Ik heb nog niet de kans gehad om een aanbod af te slaan, aangezien we nog steeds in gesprek zijn", vervolgt Rakitić, die dit seizoen tot nu toe veertien duels speelde in de Spaanse Primera División. De middenvelder heeft nog een contract tot medio 2019 bij de club uit Catalonië. "Ik heb er alle vertrouwen in dat ik hier kan blijven. Ik vertrouw voorzitter Josep Maria Bartomeu en mijn zaakwaarnemer Arturo Canales, zij zijn met elkaar in gesprek."

"Ik wil Barcelona aan alle prijzen helpen die de club wil winnen, en dat zijn er veel aangezien het de beste club ter wereld is", stelt de rechtspoot. In het duel met SD Eibar werd Rakitić, na het uitvallen van Sergio Busquets, de meest verdedigende middenvelder in het elftal van Enrique. Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar vervulden een glansrol in het met 0-4 gewonnen duel. "Die drie die bij ons voorin lopen lijken van een andere planeet te komen. We genieten ervan en iedereen draagt zijn steentje bij om hen te helpen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner