24.01.2017 15:51

Zinchenko heeft Oekraïense legende als idool

Oleksandr Zinchenko in actie voor PSV tijdens het duel met FC Twente. (05-11-2016)
Oleksandr Zinchenko in actie voor PSV tijdens het duel met FC Twente. (05-11-2016)

Oleksandr Zinchenko speelt dit seizoen op huurbasis bij PSV. De middenvelder werd in mei 2016 de jongste doelpuntenmaker ooit in het nationale elftal van Oekraïne. Hij pakte het record af van legende Andriy Shevchenko.

Shevchenko is momenteel actief als bondscoach van Oekraïne en dat voelt voor de jonge middenvelder van PSV heel bijzonder. Zinchenko ziet de oud-prof van AC Milan, Dinamo Kiev en Chelsea als een groot voorbeeld. "Het was mijn droom en blijft mijn droom om ooit zo goed te worden als hij. Maar ik ken Shevchenko en weet dus dat ik nog ontzettend hard moet werken om zijn niveau te evenaren", vertelt de twintigjarige huurling van Manchester City in gesprek met ELF Voetbal.

"Hij is zonder twijfel de meest getalenteerde Oekraïense voetballer ooit. Een legende. Het maakt me trots dat hij zo'n belangrijke rol speelt in mijn carrière", vervolgt Zinchenko zijn lofzang. De jonge middenvelder, die dit seizoen acht competitiewedstrijden speelde voor PSV, noemt Shevchenko een zeer moderne trainer, die alles uit zijn selectie wil halen. "Ik luister heel goed naar alles wat hij tegen me zegt. Zijn tips en adviezen tijdens trainingen bij de nationale ploeg zijn ongelooflijk waardevol voor mij." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner