24.01.2017 19:24

Podolski scoort vijfmaal, De Jong pakt rood

Galatasaray-Star Lukas Podolski glaubt, dass RB Leipzip eine gute Rolle spielen wird

Op de zesde en laatste speeldag van de groepsfase van de Turkse beker heeft de Duitse aanvaller Lukas Podolski zijn club Galatasaray aan een 6-2 zege geholpen tegen vierdeklasser Erzincanspor. Nigel de Jong pakte al na 31 minuten een rode kaart.

Halverwege december lukte het Galatasaray niet om te winnen van Erzincanspor. Podolski heeft daar eigenhandig wraak genomen op dat resultaat. Hij scoorde twee doelpunten voor de theepauze en drie doelpunten in de tweede helft. De Duitser was duidelijk de uitblinker bij de Turken waar Rodrigues eveneens scoorde en waar Nigel de Jong een negatieve rol opeiste door in minuut 31 zijn tweede gele kaart te pakken. De Jong presteerde het om in acht minuten twee gele kaarten te pakken en de thuisploeg moest plotseling met tien man verder.

Zelfs met een man minder wist Galatasaray dus orde op zaken te stellen en een pijnlijke uitschakeling in de Turkse beker te voorkomen. Podolski zorgde voor een persoonlijke primeur. Nog nooit eerder scoorde hij vijf doelpunten in één wedstrijd.