25.01.2017 10:04

Breinburg na afgeketste deal: "Eventjes boos"

Gregor Breinburg is volledig gefocust tijdens het nemen van de strafschop. (22-01-2017)
Gregor Breinburg is volledig gefocust tijdens het nemen van de strafschop. (22-01-2017)

Gregor Breinburg stond op het punt om te verkassen naar Amerika. Los Angeles Galaxy wilde de middenvelder van NEC graag contracteren, maar op het laatste moment ketste de deal af. Het leek een fantastische kans voor Breinburg, die even baalde, maar daarna de rug weer rechtte. 

"Ik zag LA helemaal zitten, dacht echt dat het door zou gaan. Maar het is van de baan. LA heeft nu andere jongens aangetrokken. Dan kun je op bed gaan liggen nadenken, dat heb ik ook wel gedaan, maar je moet door", stelt de aanvoerder van NEC in gesprek met Voetbal International. "Eventjes was ik teleurgesteld en boos. Boos op NEC, omdat ze een tweede bod niet accepteerden. Maar ik had een goed gesprek met de trainer en kon de knop omzetten. Bij NEC blijven is geen ramp."

De middenvelder richt zich nu op NEC. "Ik wil nu knallen en het seizoen goed afsluiten", vervolgt Breinburg, die daar afgelopen weekend uitstekend aan begon. Tijdens het competitieduel met Roda JC nam de aanvoerder namelijk beide treffers voor zijn rekening (2-0). Het seizoen begon lastig voor de ploeg uit Nijmegen, maar inmiddels wordt er aan iets moois gebouwd.

"Niemand had verwacht dat we zo zouden presteren", vertelt hij trots. "Maar we voetballen elke week beter en hebben er weer een paar goede spelers bij. Er staat nu een fatsoenlijk elftal, tegenstanders worden banger. Vorig seizoen stonden we ook lang in het linkerrijtje, maar ging het mis na de winter. We zijn er dus nog niet. Handhaving blijft het doel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner