25.01.2017 10:50

Van Aanholt uit kritiek op selectiebeleid Blind

Patrick van Aanholt zet vraagtekens bij het selectiebeleid van bondscoach Danny Blind. De linkervleugelverdediger van Sunderland AFC, die deze maand een bod geweigerd zag worden van Crystal Palace, snapt niet waarom de keuzeheer geen beroep op hem doet.

Op vier juni van het vorige seizoen speelde Van Aanholt zijn zesde interland. Het vriendschappelijk duel met Oostenrijk (0-2 winst voor Oranje) was tevens zijn laatste. "Het lijkt erop dat de bondscoach mij niet ziet of zo", stelt de linksback in gesprek met Voetbal Inside. "Of dat hij mij geen kans wil geven. Dat is natuurlijk jammer. Niet alleen omdat ik fit ben, maar ook in vorm."

"Ik heb weleens gehoord dat je bij je club moet spelen om in aanmerking te komen voor Oranje", start de verdediger zijn kritiek op Blind. "Ik ga geen namen noemen, maar sommige jongens die bij Oranje zitten - of in de voorselectie - spelen niet eens. Ik wel. Ik speel elke week. Sterker nog, ik heb de laatste jaren bijna geen wedstrijd gemist."

Daarin heeft voormalig speler van onder meer Chelsea FC gelijk, want dit seizoen miste hij slechts één wedstrijd in de Premier League. Vorig seizoen kwam Van Aanholt in 33 van de 38 mogelijke Premier League-duels in actie namens Sunderland. In totaal scoorde hij negen treffers in de competitie. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner