25.01.2017 20:19

Hooiveld tekent contract tot 2018 bij FC Twente

FC Twente heeft per direct de ervaren Jos Hooiveld toegevoegd aan de selectie. De Tukkers nemen de mandekker over van AIK Solna en hebben de 33-jarige verdediger tot medio 2018 aan zich gebonden. Hooiveld speelde voor topclubs als Celtic en Southampton, in Nederland was hij actief voor sc Heerenveen en FC Zwolle.

"Ik ben blij dat ik bij FC Twente heb getekend", stelt Hooiveld op de clubwebsite van FC Twente. FC Twente is een grote club, echt een boegbeeld van deze regio. Mijn moeder komt uit Delden, dus ik voel zeker ook een band met de regio en in die zin voelt het ook wel een beetje als 'thuis'. Met mijn ervaring hoop ik een mooie bijdrage te kunnen leveren, ook als het gaat om het helpen van jonge spelers. Ik ga alles geven en heb er veel zin in."

Hooiveld komt uit de gedeelde jeugdopleiding van FC Emmen en sc Heerenveen, hij speelde in het verleden dertien Eredivisie-wedstrijden en 45 duels in de Jupiler League. In Engeland kwam de mandekker tot een kleine honderd wedstrijden, waarvan 26 in de Premier League. FC Twente nam eerder deze maand afscheid van Giorgos Katsikas, een andere centrumverdediger.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner