25.01.2017 22:52

Saints via Liverpool naar finale League Cup

Southampton heeft enigszins verrassend de finale van de League Cup bereikt ten koste van het hoger geklasseerde Liverpool. De ploeg van manager Claude Puel won twee weken geleden met 1-0 in eigen huis en deed dat eveneens op Anfield: 0-1.

Liverpool, met Georginio Wijnaldum als late invaller, diende een 1-0 verlies van twee weken geleden in eigen huis goed te maken. Het stugge Southampton kon op Anfield niet gebruikmaken van de geblesseerde Virgil van Dijk. Desondanks bleek de defensie van de Saints aardig stabiel. Liverpool had namelijk veel moeite met het vinden van gaten en deelde enkel speldenprikjes uit via Roberto Firmino en Daniel Sturridge. Beide rollertjes van afstand waren een prooi voor Fraser Forster.

Southampton gokte op de counter en werd hierin bijna succesvol in het laatste kwartier voor rust. Na goed doorzetten van Nathan Redmond trof Dušan Tadić van heel dichtbij het lichaam van de uitkomende Loris Karius. De Liverpool-goalie zag even later een inzet van Steven Davis hoog over zijn doel vliegen. De kans voor de aanvoerder van Southampton ontstond wederom nadat uitblinker Redmond enkele tegenstanders had gepasseerd.

Shane Long werd na rust direct in het veld gebracht ten koste van Jay Rodriguez. Met de rappe Long wilde Southampton zodoende nog meer inspelen op counters. Het was Emre Can die plotseling dichtbij een 1-0 voorsprong was. De Duitse middenvelder knalde de bal van grote afstand op doel. Forster had veel moeite bij de redding, zag de bal over zijn vuisten glippen, maar kon in tweede instantie de bal net voor de doellijn wegslaan.

Even later poogde Sturridge met een halve volley de bal net over het doel van Forster. Het was in ieder geval een signaal dat Liverpool sterker werd. Desondanks bleef de muur van Southampton stevig in elkaar steken. In blessuretijd zorgde invaller Long zelfs voor de overwinning: 0-1. De snelle spits profiteerde van een pijlsnelle counter en schoof de bal voorbij Karius. Southampton gaat zodoende, na twee keer een 1-0 winst op Liverpool, naar de finale van de League Cup. Daarin treft het Hull City of Manchester United.

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner