26.01.2017 21:51

Kritiek op Japanner: "Knap, maar grote mond"

Nigel Hasselbaink (r.) probeert Yuki Kobayashi (l.) van sc Heerenveen achter zich te houden. (10-12-2016)
Nigel Hasselbaink (r.) probeert Yuki Kobayashi (l.) van sc Heerenveen achter zich te houden. (10-12-2016)

Na Shinji Ono en Keisuke Honda is het nu Yuki Kobayashi die als Japanner weet te presteren in Nederland. De weg voor de middenvelder van sc Heerenveen is echter nog lang, beseft ook Toru Nakata, die sinds 2000 als journalist in Nederland woont. 

Kobayashi speelt sinds afgelopen zomer voor de Friese formatie en dat gaat alleraardigst. "Echt knap", stelt Nakata in Corner. "Japanners hebben moeite zich aan te passen. Alleen Ono presteerde ook meteen. Zelfs Honda had bij VVV ruim een half jaar nodig om zijn draai te vinden."

De 24-jarige Kobayashi speelde al ruim dertig wedstrijden in eigen land voordat hij de stap naar Europa maakte. "Hij is nog jong, pas 24. In Japan begin je dan pas. Jonge spelers zoals Dolberg die al op hun achttiende debuteren, zie je in Japan niet. Yuki moet rijpen en dat beseft hij zelf ook."

Kobayashi staat in de spotlights in zijn thuisland. "De media en de fans vinden dat hij met de voeten moet spreken en niet met zijn mond. Ik vind niet dat Yuki een grote mond heeft. Hij is eerlijk en een voorbeeld voor de nieuwe generatie. Er komen dankzij Yuki meer jonge spelers die hun mening durven verkondigen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner