27.01.2017 10:58

Jozefzoon rondt transfer naar Engeland af

Florian Jozefzoon (l.) komt in het veld voor Marco van Ginkel (r.) tijdens het competitieduel PSV - Excelsior (14-01-2017).
Florian Jozefzoon (l.) komt in het veld voor Marco van Ginkel (r.) tijdens het competitieduel PSV - Excelsior (14-01-2017).

Nadat PSV al eerder meldde dat Florian Jozefzoon op weg was naar Brentford FC, heeft de huidige nummer vijftien van de Championship het nieuws ook bevestigd. Jozefzoon tekent een contract tot aan het einde van het huidige seizoen. Brentford heeft daarnaast de optie om het contract met één seizoen te verlengen.

Jozefzoon komt uit de jeugdopleiding van Ajax, maar in Amsterdam wist de flankspeler nooit door te breken. Via RKC Waalwijk en NAC Breda kwam de rechtspoot alsnog bij een topclub terecht, PSV nam hem in 2013 over. Ook in Eindhoven werd Jozefzoon echter geen basisspeler, in het seizoen 2014/2015 kreeg hij vier basisplaatsen in het Eredivisie-seizoen.

Bij Brentford krijgt Jozefzoon te maken met Andreas Bjelland, oud-speler van FC Twente, en Josh McEachran, die als huurling van Vitesse één seizoen actief was in de Eredivisie. Brentford speelt als middenmoter een tamelijk kansloos seizoen in de Championship, de ploeg staat wel in de vierde ronde van de FA Cup. Daarin werd het echter gekoppeld aan Premier League-koploper Chelsea. Jozefzoon kan tegen de Engelse grootmacht zijn debuut maken in Engeland.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner