27.01.2017 11:45

KNVB spreekt geblesseerde Van Berkel vrij

Crescendo van Berkel wordt niet geschorst naar aanleiding van de rode kaart die hij kreeg in het competitieduel met Fortuna Sittard. De mandekker van SC Telstar kreeg direct rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler, maar de kaart wordt kwijtgescholden.

Vlak voor rust, toen SC Telstar via Toine van Huizen al op een 0-1 voorsprong was gekomen in Limburg, ging het mis voor Van Berkel. De centrumverdediger stapte uit toen Sjoerd Ars de bal behendig mee naar voren nam. Van Berkel raakte Ars, die naar het gras ging. Scheidsrechter Martin Pérez beoordeelde dat Ars een doorgebroken speler was en deelde dus direct rood uit, maar de aanklager van de KNVB draaide deze beslissing terug.

Normaal gesproken zou Van Berkel door deze actie inzetbaar zijn tegen FC Volendam, maar de oud-speler van Sparta en Roda JC is geblesseerd, waardoor hij alsnog niet bij de wedstrijdselectie van SC Telstar zit. De ploeg uit Velsen staat momenteel vijftiende in de Jupiler League en lijkt een anoniem seizoen in de middenmoot te gaan spelen. Het duel met Fortuna Sittard eindigde overigens in een 1-1 gelijkspel.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner