27.01.2017 12:25

Nakamba snel terug: "Voetbal is mijn leven"

Marvelous Nakamba (l.) gaat tijdens Zimbabwe - Tunesië het duel aan met Wahbi Khazri (r.) op de Afrika Cup. (23-01-2017)
Marvelous Nakamba (l.) gaat tijdens Zimbabwe - Tunesië het duel aan met Wahbi Khazri (r.) op de Afrika Cup. (23-01-2017)

Marvelous Nakamba verbaasde donderdagavond vriend en vijand door aan de aftrap te verschijnen van Vitesse - Feyenoord én de volle negentig minuten te gaan. Enkele dagen voor het bekerduel speelde de middenvelder nog op de Afrika Cup.

Op 23 januari nam Nakamba het met Zimbabwe op tegen Tunesië, de ijzervreter op het middenveld speelde de hele wedstrijd, die met 2-4 verloren ging voor Zimbabwe. Vier dagen later was Nakamba terug in Nederland, waar hij dus weer volle bak ging tegen Eredivisie-koploper en KNVB bekerhouder Feyenoord. 

"Dat was geen probleem", blijft de Afrikaan nuchter in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik ben altijd klaar om te voetballen. Voetbal is mijn leven. Ik ben pas echt gelukkig als ik speel. Het is altijd goed op tegen een topteam te spelen. Zeker op deze manier"

Voor Nakamba was het toernooi in Gabon zijn eerste Afrika Cup. "Een goede ervaring. Bij Senegal en Algerije doen bijna alleen maar spelers uit de Premier League mee. Die teams hebben een heel hoog niveau." De middenvelder speelde twee duels op het eindtoernooi, hij was ook actief tijdens de kwalificaties.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner