27.01.2017 14:32

Update: Cocu rekent niet op vertrek Pröpper

Davy Pröpper loopt zich vrij tijdens de wedstrijd PSV - FC Twente. (05-11-2016)
Davy Pröpper loopt zich vrij tijdens de wedstrijd PSV - FC Twente. (05-11-2016)

Davy Pröpper kan in de absolute slotfase van de huidige transferperiode een transfer maken naar Zenit St. Petersburg. Volgens Voetbal International heeft PSV al een akkoord met de Russische topclub bereikt.

De 25-jarige middenvelder zou alleen zelf nog tot een akkoord met Zenit hoeven te komen. Pröpper heeft nog een contract tot de zomer van 2020 in Eindhoven, maar moet bij de huidige nummer twee van Rusland de opvolger worden van Axel Witsel. De Belgische middenvelder vertrok onlangs voor een lucratief avontuur naar de Chinese competitie.

Pröpper speelt sinds de zomer van 2015 in dienst van PSV, nadat hij overkwam van Vitesse. In Eindhoven groeide hij al snel uit tot een absolute sterkhouder en kwam hij in aanmerking voor het Nederlands elftal. De middenvelder speelde tot nu toe 72 officiële duels in het shirt van de regerend landskampioen. Over de hoogte van de transfersom voor Pröpper is nog niets bekend.

PSV zit dit seizoen behoorlijk ruim in de middenvelders. Trainer Phillip Cocu kon al beschikken over ervaren krachten als Siem de Jong en Andrés Guardado, maar kan ook nog kiezen voor talenten als Jorrit Hendrix en Bart Ramselaar. Bovendien heeft PSV ook Marco van Ginkel nog gehuurd van Chelsea. 

Update 27-01-2017: 14:33:

Phillip Cocu laat vrijdagmiddag weten dat PSV geen bod op Pröpper heeft geaccepteerd. Zenit St. Petersburg zou de middenvelder graag willen inlijven, maar volgens Cocu is de Russische club al afgehaakt. De interesse van Zenit was concreet, maar de club zou de aandacht al hebben verlegd naar andere potentiële versterkingen. "Davy zit morgen gewoon bij de selectie. Ik ga er vanuit dat hij gewoon het seizoen afmaakt bij PSV", laat de PSV-trainer weten op de persconferentie voor het uitduel met Heracles Almelo van zaterdagavond.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner