27.01.2017 14:15

Petrović hoopt op aanblijven van testspelers

Željko Petrović ziet dat zijn ADO Den Haag geen potten kan breken tegen Ajax. (16-10-2016)
Željko Petrović ziet dat zijn ADO Den Haag geen potten kan breken tegen Ajax. (16-10-2016)

ADO-trainer Željko Petrović hoopt in de tweede seizoenshelft te kunnen beschikken over een drietal nieuwe spelers. Het gaat om Guyon Fernandez, Jan Wuytens en Donny Gorter, die momenteel op proef zijn bij de Hagenaars.

"Het enige probleem is dat ze lang geen wedstrijden hebben gespeeld", vertelt Petrović in gesprek met ADO Den Haag TV. Mocht de clubleiding van ADO het drietal vast willen leggen, dan duurt het dus nog wel even voordat zij wedstrijdfit zijn. "Fernandez heeft volgens mij in april voor het laatst gespeeld. Wuytens heeft bij Jong PSV meegetraind, hij is denk ik het meest fit. Gorter heeft in december en januari pauze gehad."

"We hopen dat ze blijven. Ze willen in zichzelf investeren en zich in de picture spelen", vervolgt Petrović. De oefenmeester beseft dat ADO Den Haag weinig tot geen financieel budget heeft voor versterkingen. "Ze komen hier niet voor het geld. Van beide kanten is dat een win-winsituatie. Alleen duurt het drie, vier weken totdat ze kunnen spelen. Dat is vervelend voor ons." ADO staat momenteel net boven de degradatiestreep op de zestiende plaats.

Fernandez speelde in 2015 voor het laatst in de Eredivisie, toen als speler van NAC Breda. Daarna vertrok de aanvaller naar Australië voor een avontuur bij Perth Glory. Na slechts een half jaar maakte Fernandez alweer de overstap naar het Oekraïense Stal Dniprodzerzhynsk. Sinds de zomer van 2016 heeft hij geen club. Wuytens vertrok in augustus bij AZ en het contract van Gorter bij het Deense Viborg FF werd in december niet verlengd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner