27.01.2017 15:15

Ajax heeft met herstelde Černý extra optie

Vaclav Černý is klaar om zijn rentree te maken voor Ajax. De Tsjech had een rugblessure, waardoor hij zes weken niet kon spelen. Ajax zit krap in de buitenspelers, waardoor de terugkeer van Černý heel goed uitkomt.

In de kraker tegen PSV maakte Černý voor het laatst zijn opwachting in het shirt van Ajax. Hij kwam als invaller binnen de lijnen voor de geblesseerde Amin Younes, maar werd zelf ook weer vroegtijdig naar de kant gehaald. "Ik had toen al te veel last van mijn rug en eigenlijk helemaal niet moeten spelen. Ik was niet vrij in mijn acties, dacht steeds na of ik wel vol moest gaan sprinten. Dat was niet goed. Ik heb nu nergens meer last van en hoop dus snel mijn rentree te maken", aldus de negentienjarige Černý tegenover Ajax Life.

Waar Černý staat te popelen om terug te keren op het veld, is trainer Peter Bosz voorzichtiger. Op de persconferentie zei Bosz dat hij Černý binnen twee weken terug verwacht, terwijl Černý zelf zo snel mogelijk wil spelen. "Ik heb aangegeven dat ik dit weekeinde graag wil spelen. Bij het eerste elftal, of bij Jong Ajax. Dat maakt me nu niet uit. Ik wil gewoon weer op het veld staan."

Černý zit niet bij de wedstrijdselectie van Jong Ajax voor de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch van vrijdagavond. Gezien de woorden van Bosz is de kans ook zeer klein dat hij wel bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal zit, waardoor de rentree van Černý nog een weekend op zich laat wachten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner