28.01.2017 09:18

Fortuna legt Braziliaanse wereldreiziger vast

De selectie van Fortuna Sittard op de groepsfoto voor het seizoen 2016/2017. (06-07-2016)
De selectie van Fortuna Sittard op de groepsfoto voor het seizoen 2016/2017. (06-07-2016)

Fortuna Sittard heeft de selectie per direct versterkt met Vítor Saba, een Braziliaanse middenvelder. Dit meldt de club via Instagram en de officiële website. Saba tekent voor een half jaar, met een optie voor een extra seizoen in Limburg.

De linkspoot komt over van Al Muharraq, een ploeg uit Bahrein, waar hij sinds dit seizoen onder contract stond. Saba begon zijn carrière bij Flamengo RJ en speelde daarnaast nog in Italië, Australië en Griekenland. Met de Australische club Western Sydney Wanderers won Saba de AFC Champions League, de Aziatische vorm van het kampioenenbal, de Braziliaan had een belangrijk aandeel in de winstreeks van zijn club.

"Vitor brengt een schat aan internationale ervaring mee naar onze jonge ploeg", stelt grootaandeelhouder Isitan Gün dan ook. "Als Vitor zich goed weet aan te passen aan Fortuna, kan hij uitgroeien tot een waardevolle speler voor onze club." Het aantrekken van Saba volgt op het nieuws dat Emrah Başsan speelgerechtigd is verklaard. De ervaren Turkse middenvelder debuteerde onlangs in het Nederlandse voetbal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner