28.01.2017 09:45

Gudelj: "Ligt aan mij, maar vooral aan Ajax"

Nemanja Gudelj houdt het aanvallende spel van Ajax in de gaten tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Standard Luik. (29-09-2016)
Nemanja Gudelj houdt het aanvallende spel van Ajax in de gaten tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Standard Luik. (29-09-2016)

Nemanja Gudelj heeft hard uitgehaald naar de clubleiding van Ajax. De Serviër kijkt met onvrede terug op het moment waarbij hij uit de selectie werd gezet, want volgens Gudelj stonden de zaken er heel anders voor.

Na een gesprek met Peter Bosz werd Gudelj teruggezet naar het tweede elftal. De lezing van de Amsterdamse club was dat Gudelj aan had gegeven dat hij het mentaal niet op kon brengen om op de bank plaats te nemen. Inmiddels is Gudelj gepresenteerd als aanwinst van het Chinese Tianjin Teda, maar de situatie met Ajax zit nog niet lekker bij hem.

"Natuurlijk was ik liever door de voordeur weggegaan. Dat dit niet gelukt is, ligt aan mij, maar vooral ook aan Ajax", stelt Gudelj in gesprek met De Telegraaf. "Tijdens een seizoen spreken spelers vaak met de trainer. In één van deze gesprekken heb ik aangegeven dat ik het mentaal zwaar had, maar welke speler die de afgelopen seizoenen veel gespeeld heeft en op de bank belandt, heeft dat niet?"

"Naar buiten toe werd toen opeens gezegd dat ik niet meer op de bank wilde zitten, me buiten de groep plaatste en ik zou hebben gedacht: 'Stik er maar in'. Juist niet! Om voor elkaar door het vuur te kunnen gaan, vind ik dat je altijd eerlijk tegen elkaar moet zijn. Dat was ik, maar het werd tegen me gebruikt." Gudelj miste de afgelopen seizoenen, voor Ajax en AZ, maar enkele duels, dit seizoen onder Bosz kreeg de Serviër nauwelijks speeltijd.

De transfer van Gudelj was niet verrassend, de eindbestemming wel. "Ik had de mogelijkheid om voor de subtop uit Spanje, Engeland, Duitsland en Italië te kiezen, maar iedereen weet dat die landen financieel niet op kunnen tegen China. Daarnaast was het gevoel bij Tianjin Teda gewoon heel goed. De Chinese competitie staat minder hoog aangeschreven, maar de competitie is in opkomst. Als je ziet welke topspelers die kant opgaan, dan moet het niveau ook omhooggaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner