28.01.2017 10:30

Van Amersfoort: "Dupe van komst Ødegaard"

Pelle van Amersfoort (l.) ontsnapt aan de aandacht van Achraf el Mahdioui (r.) tijdens sc Heerenveen - ADO Den Haag. (14-01-2017)
Pelle van Amersfoort (l.) ontsnapt aan de aandacht van Achraf el Mahdioui (r.) tijdens sc Heerenveen - ADO Den Haag. (14-01-2017)

Met veel bombarie werd Martin Ødegaard van Real Madrid naar sc Heerenveen gehaald, maar voor Pelle van Amersfoort voelt de komst van het Noorse toptalent dubbel. Het talent uit de eigen jeugd verwacht dat hij veel minder gaat spelen.

"Ik weet ook wel met welke bedoelingen Martin hier is gekomen. Een jongen die door Real Madrid aan Heerenveen wordt verhuurd - die gaat spelen", stelt Van Amersfoort sip in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Wij zien op de training allemaal dat hij een toptalent is. Het is alleen heel jammer dat ik de dupe van zijn komst ben. Ik ben fit en heb het afgelopen half jaar goed gespeeld. Normaal gesproken beland je dan niet op de bank."

Van Amersfoort maakte een goede voorbereiding mee, waarin hij veel scoorde. "En ik kwam vanuit het niets in de basis. Een heerlijk gevoel. Het ging ook meteen hartstikke lekker." Dat lijkt te gaan veranderen door de komst van Ødegaard, die na een wenningsperiode meer en meer speeltijd krijgt. "Ik baal van deze situatie. Maar ik moet de knop omzetten. Het enige wat ik nu kan doen, is mijn stinkende best op de trainingen en zorgen dat ik een betere voetballer word."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner