28.01.2017 12:15

Nare ervaring voor Mokhtar "Voetbalslavernij"

Norichio Nieveld (r.) voorkomt tijdens de IJsselderby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles dat Youness Mokhtar (m.) zijn dribbel voortzet. (30-10-2016)
Norichio Nieveld (r.) voorkomt tijdens de IJsselderby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles dat Youness Mokhtar (m.) zijn dribbel voortzet. (30-10-2016)

Met veel plezier liet Youness Mokhtar het Saoedi-Arabische Al Nassr achter zich voor een terugkeer bij PEC Zwolle. De aanvaller wacht echter nog altijd op zijn salaris vanuit het rijke land. Mokhtar noemt het klinkklaar voetbalslavernij.

"Bizar dat dit nog kan in de hedendaagse maatschappij. Heel veel clubs maken zich schuldig aan deze vorm van voetbalslavernij en niet alleen in het Midden-Oosten. Ook in landen als Portugal en Bulgarije worden spelers doodleuk niet betaald", briest Mokhtar tegenover De Stentor. Mokhtar kreeg nog geen cent betaald voor zijn verdiensten in Saoedi-Arabië.

"De FIFA heeft de mond vol van respect in het voetbal, maar clubs maken voetballers tot slaven. FIFA moet echt ingrijpen. Ik ben niet de eerste speler die het overkomt en zeker niet de laatste. Dat clubs er mee wegkomen is schandalig." Mokhtar kwam bij Al Nassr binnen toen de ploeg net kampioen was geworden, maar daar zag hij niets van terug.

"De training leek soms wel een speelkwartier. Heel amateuristisch. Spelers kwamen met een kop koffie het veld op óf zelfs helemaal niet opdagen. Maar dat begreep ik steeds beter toen ik zelf mijn geld niet kreeg. Dan gaat de motivatie om te presteren snel weg." Nu Mokhtar terug op de Nederlandse velden is, heeft hij het plezier teruggevonden, alhoewel kampte met een blessure. "Sportief gaat het even minder, maar ik ben blij dat het voetbal weer belangrijk is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner